Neakasa Robotstofzuiger met dweilfunctie - Dweilrobot

Welke Robotstofzuiger kan je het beste kopen?

Robotstofzuiger met dweil: Roomba Combo i8+ versus Neakasa

 

Ben je op zoek naar een robotstofzuiger met dweil? Wij hebben 2 populaire robotstofzuigers met dweilfunctie voor je getest. Dit zijn de Roomba Combo i8+ en de Neakasa robot stofzuiger. De stofzuigers hebben nagenoeg dezelfde functies, maar verschillen behoorlijk in prijs. Wat is dan de beste aankoop? De Roomba of de Neakasa robotstofzuiger met dweil?

 

Prijs van de Roomba en Neakasa robotstofzuiger en dweil in 1

 

Het eerste wat opvalt is het aanzienlijke prijsverschil tussen de 2 robotstofzuigers. De iRobot Roomba Combo i8+ heeft een prijskaartje van € 799,00. Daarvoor krijg je een stofzuiger met dweilfunctie die je kunt bedienen via een applicatie. De slimme robotstofzuiger met dweil van Neakasa is een stuk vriendelijker geprijsd. De Neakasa robotstofzuiger kost circa € 399,00.

 

 

 

Specificaties Roomba en Neakasa stofzuiger robot met ingebouwde dweilfunctie

 

Dweilfunctie

 

Beide robotstofzuigers zijn voorzien van een dweilfunctie. Zowel de Roomba als de Neakasa maken daarvoor gebruik van een microvezeldoek. Naast dweilen kan de Neakasa robotstofzuiger de vloer ook laten glanzen. Dat is dus een extra functie die je Roomba mist. 

 

Robotstofzuiger met dweilfunctie - Neakasa - Robotmeester

 

Inhoud waterreservoir

 

Ook de inhoud van het waterreservoir moet groot genoeg zijn. Je wilt immers voorkomen dat je het reservoir meerdere keren per dag moet vullen om gebruik te kunnen blijven maken van de dweilfunctie. De Roomba Combo i8+ heeft een waterreservoir met een inhoud van 2,1 liter. De robotstofzuiger met dweil van Neakasa heeft een waterreservoir van 2,8 liter. Deze hoef je dus veel minder te vullen dat de duurdere Roomba stofzuiger met dweil.

 

Automatisch legen stofreservoir

 

Zodra de opvangbak voor het stof en vuil vol zit, moet een robotstofzuiger met dweilfunctie normaliter terugkeren naar het laadstation. Zowel de Neabot als de Roomba doen dit ook. De Roomba Combo i8 heeft een opvangbak die je pas na 60 dagen hoeft te legen.

 

Afhankelijk van hoeveel vuil de robot opzuigt natuurlijk. Het automatisch legen van de bak maakt bij de Roomba wel veel lawaai. De Neabot keert ook automatisch naar het laadstation om de bak leeg te maken. Dit gaat vrijwel geruisloos. Hierna vervolgt de Neabot zijn werkzaamheden weer. Hij onthoudt waar hij gebleven was met stofzuigen of dweilen. De Neabot robotstofzuiger met dweil leegt de bak stil, maar ook snel en zeer hygiënisch. 

 

Accu capaciteit

 

De Neabot robotstofzuiger met automatische dweil- en glansfunctie heeft een accu die tot wel 120 minuten meegaat als hij volledig is opgeladen. Als de batterij leeg raakt, keert de stofzuiger zelf terug naar het laadstation om deze weer op te laden. De Roomba kan tot 80m2 stofzuigen en dweilen op één volle accu. Dat komt overeen met 120 minuten werktijd.

 

Met navigatie

 

Zowel de Roomba Combo i8+ als de Neabot robotstofzuiger zijn voorzien van zelflerende navigatie. Dat betekent dat de ruimtes in jouw huis in kaart worden gebracht en je de stofzuigers kunt aansturen zoals jij dat wilt. Muren en obstakels worden onthouden.

 

Robotstofzuiger met dweilfunctie - Neakasa - incl. Leeghaalstation - Robotmeester

 

 

No go zones instellen

 

Hoewel beide robotstofzuigers met dweil zijn uitgerust met zelflerende navigatie, heb je alleen met de Neabot robot de mogelijkheid tot het instellen van no go zones. Je kunt via de app aangeven welke ruimtes of gebieden de stofzuiger vandaag niet hoeft te stofzuigen of dweilen. De duurdere Roomba robotstofzuiger heeft deze handige functie helaas niet.

 

Muur sensoren

 

Als je een robotstofzuiger wilt kopen, dan wil je wél dat deze jouw meubels en muren omzeild. Zo weet je namelijk zeker dat de robot zijn werk blijft doen. Zowel de Neabot als de Roomba robotstofzuiger met dweilfunctie zijn voorzien van handige sensoren. Daarmee kunnen ze tevens tapijten omzeilen maar ook plasjes of boodschapjes van jouw huisdieren.

 

Met app te gebruiken

 

Je kunt beide robotstofzuigers met de app bedienen. Deze kun je downloaden op vrijwel elk mobiel apparaat. Zoals je smartphone of tablet. Je kunt de robotstofzuigers dus ook opdrachten laten uitvoeren als je niet thuis bent. Via de app kun je diverse instellingen beheren. Je kunt ook reinigings-sessies instellen. Bij de Neabot robotstofzuiger met dweil kun je ook extra no go zones instellen. Dat kan met de iRobot Roomba Combo niet.

 

Stembediening

 

Wil je op de bank blijven zitten en de robotstofzuiger met jouw stem een opdracht geven? Dat kan zowel bij de Roomba als de Neabot stofzuiger met ingebouwde dweilfunctie. De Roomba Combo i8+ is compatibel met Google Assistant, IFTTT en Amazon Alexa. De Neabot robotstofzuiger kun je met je stem bedienen via Alexa of Google Assistant.

 

Conclusie: robotstofzuiger van Neakasa of Roomba kopen?

 

Zowel de Roomba Combo i8+ als de Neakasa robotstofzuiger met dweil zijn uitgebreid getest op diverse punten. Zoals de inhoud van het waterreservoir, de accucapaciteit, het gebruik van de app en de mogelijkheden en hoe snel en geluidsstil het stofreservoir wordt geleegd.

 

Beide robotstofzuigers hebben nagenoeg dezelfde functies. Toch wint de Neakasa het op verschillende gebieden. De inhoud van het waterreservoir is met 2,8 liter flink groter dan die van de Roomba robotstofzuiger. Ook kun je bij de Roomba geen no-go zones instellen via de applicatie en is het vermogen van de accu van de Neakasa robotstofzuiger net iets groter.

 

Daarnaast zorgt de Neakasa ervoor dat de stofbak snel, hygiënisch en vrijwel geluidloos wordt geleegd. Deze functie veroorzaakt bij de Roomba robot behoorlijk wat geluidsoverlast. Daarnaast kan de Roomba alleen dweilen, maar kan de Neakasa je vloer ook laten glanzen.

 

Onze conclusie? De Neakasa robotstofzuiger met dweilfunctie is met een aanschafprijs van € 399,00 ruim de helft goedkoper dan de dure Roomba Combo i8+, maar wint het wel op gebruiksgemak en functies. De Neakasa robot met app en dweilfunctie is dus de beste koop.

 

Terug naar blog