Stofzuiger zakloos: draadloze steelstofzuiger of een robotstofzuiger?

Stofzuiger zakloos: draadloze steelstofzuiger of een robotstofzuiger?

Stofzuiger zakloos: draadloze steelstofzuiger of een robotstofzuiger?

 

Als je een stofzuiger wilt kopen die zakloos werkt, heb je de keuze uit flink wat verschillende modellen. Je kunt kiezen voor een traditionele stofzuiger zonder zak, maar ook voor een steelstofzuiger of een robotstofzuiger. Deze hebben vaak tevens een handige dweilfunctie. Wat is de beste optie? Een 2-in-1 robotstofzuiger of een steelstofzuiger die zakloos werkt?

De juiste keuze kun je maken door de voordelen en specificaties tegen elkaar af te wegen.

 

Wat zijn de voordelen van een stofzuiger die zakloos is?

 

Hoe graag we deze huishoudelijke taak ook zouden willen overslaan, stofzuigen is essentieel om je huis schoon en fris te houden. Niet stofzuigen is geen goed idee, maar er zijn wel zakloze stofzuigers die je helpen om deze taken makkelijker en leuker te maken.  Zoals een draadloze steelstofzuiger of een robotstofzuiger met een app en dweilfunctie.

 

Deze hebben geen stofzak nodig maar bevatten een reservoir waarin het vuil wordt opgevangen. Je hoeft dus niet in de weer met stofzuigerzakken en houd je handen schoon. Ze werken zakloos en draadloos waardoor je niet wordt belemmerd in je bewegingsvrijheid. Ook hoef je tijdens het zuigen geen rekening te houden met de plaats van het stopcontact.

 

Een draadloze steelstofzuiger die zakloos is heeft veel voordelen. In de eerste plaats kun je stofzuigen waar jij dat wilt. Je hoeft niet te zoeken naar stopcontacten en hoeft ook niet bang te zijn dat je struikelt over het snoer. Daarnaast werkt een zakloze steelstofzuiger efficiënt en snel. Ze zijn licht van gewicht, wat deze stofzuigers ook nog eens ergonomisch maakt.

 

Draadloze en zakloze steelstofzuiger voordelen

 

  1. Zakloos te gebruiken

 

Dat een steelstofzuiger draadloos werkt is misschien wel één van de fijnste voordelen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over lastig te verwijderen zakken en vieze filters. De opvangbak verwijder je met één klik. Deze kun je heel makkelijk zelf legen en reinigen. In tegenstelling tot een robotstofzuiger, moet je de afvalbak nog wel handmatig legen. 

 

  1. Gemakkelijk te verplaatsen

 

Wil je tijdens het stofzuigen zonder zak geen last hebben van snoeren die in de weg zitten? Een draadloze zakloze steelstofzuiger is de oplossing. Het enige wat je nodig hebt om aan de slag te gaan is een volle accu. Je hoeft geen rekening te houden met stopcontacten.

 

  1. Krachtige reiniging

 

Draadloze steelstofzuigers die zakloos werken zorgen voor een efficiënte reiniging van alle soorten oppervlakken. Zoals laminaat en vloerbedekking, maar ook van houten vloeren en pvc. Sommige steelstofzuigers zijn uitgerust met een technologie die groter, kleiner en onzichtbaar vuil kan opzuigen. Mede dankzij de rolborstel aan de onderzijde van de mond.

 

  1. Licht van gewicht

 

Een ander voordeel van draadloze steelstofzuigers zonder zak is dat ze geen zware motoren hebben. Dit komt doordat steelstofzuigers worden aangedreven door lichtgewicht batterijen. Daardoor zijn ze lichter om mee te nemen en bereik je lastige plekjes sneller.

 

Robotstofzuiger zonder zak voordelen

 

  1. Zakloos met geïntegreerde stofbak

 

Elke robotstofzuiger heeft een ingebouwde stofbak. Hierin wordt het opgezogen vuil en stof opgevangen. De afvalbak kan gemakkelijk worden geleegd en gereinigd. Je hoeft dus geen stofzuigerzakken meer te gebruiken. Dat maakt een zakloze robot stofzuiger ook nog eens goedkoper in gebruik. Stofzuigerzakken kunnen namelijk aanzienlijk prijzig zijn.

 

  1. Automatisch stofzuigen

 

Een robotstofzuiger werkt automatisch. Je kunt het apparaat vaak via een applicatie op je telefoon bedienen. Als je de robot hebt ingesteld, gaat hij naar verschillende ruimtes in huis. Om te stofzuigen, of om te dweilen als je hebt gekozen voor een robotstofzuiger met dweilfunctie. Hij reinigt op plaatsen die voor een gewone stofzuiger moeilijk bereikbaar zijn.

Als de batterij leeg raakt, keert de zakloze robotstofzuiger automatisch terug naar het laadstation om op te laden. Een robotstofzuiger werkt dus helemaal automatisch.

 

  1. Instellingen aanpassen via de app

 

Een robotstofzuiger met dweilfunctie heeft vaak ook een app functie. Handig, want daarmee kun je gebruikmaken van verschillende handige instellingen. Omdat de robot gebruikmaakt  van mapping, kan het jouw woning in verschillende ruimtes verdelen. Via een app kun je voor elke ruimte een aparte reiniging instellen. Zoals stofzuigen, dweilen of zelfs beide.  

 

Je kunt zelfs een schoonmaakrooster instellen voor een robotstofzuiger. Je kunt hem zo programmeren dat de robot op een specifieke dag of tijd gaat stofzuigen en dweilen. Bijvoorbeeld net voordat je thuiskomt van je werk of een drukke dag op kantoor.

 

  1. Tijd besparen

 

De robotstofzuiger maakt jouw huis schoon terwijl jij je dagelijkse taken kunt blijven uitvoeren. Dat zorgt ervoor dat je met een robotstofzuiger ook veel kostbare tijd kunt besparen. Je kunt je smartphone gebruiken om de robotstofzuiger de opdracht te geven om te stofzuigen of te dweilen. Waar je ook bent. Dat is vooral een voordeel als je kinderen of huisdieren hebt. Door tijd te besparen houd je meer tijd over om leuke dingen te doen.

 

  1. Stil in gebruik

 

Een zakloze robotstofzuiger met een app of dweilfunctie produceert minder geluid dan een traditionele stofzuiger. Waar een robotstofzuiger tussen de 50 en 60 decibel geluid produceert, maakt een gewone stofzuiger met zak en snoer tot wel 90 decibel geluid. Je hoeft dus niet bang te zijn om geluidsoverlast te veroorzaken. Daarnaast kun je rustig een telefoongesprek voeren als de zakloze robotstofzuiger aan het stofzuigen of dweilen is.

 

Conclusie

 

Een robotstofzuiger is de beste optie als je op zoek bent naar een apparaat dat zakloos werkt en je van allerlei andere handige functies voorzien. Waar je een draadloze steelstofzuiger nog wél zelf moet bedienen, doet een robotstofzuiger met dweilfunctie dat helemaal automatisch. Via de app kun je de robot 2 huishoudelijke taken laten uitvoeren.

 

Lees meer over de beste Robotstofzuigers die kunnen zuigen en dweilen.

 

Terug naar blog