Zelfreinigende kattenbak kopen? Dit zijn de voordelen

Zelfreinigende kattenbak kopen? Dit zijn de voordelen

Zelfreinigende kattenbak kopen? Dit zijn de voordelen

Een zelfreinigende kattenbak voor in huis? Als kattenliefhebber laat je niets aan het toeval over als het aankomt op de verzorging van je huisdieren. Katten doen hun behoefte namelijk alleen op een schoon toilet. Afhankelijk van hoeveel poezen je hebt, kan dit dus een flinke dagtaak zijn. Een zelfreinigende kattenbak neemt je deze zorg uit handen. Daarnaast heeft een robot kattenbak nog meer voordelen. Het voorkomt namelijk ook nare luchtjes in huis.

Wat doet een automatische kattenbak?

Een zelfreinigende kattenbak XXL verwijdert zelf de urine plekken of uitwerpselen zodra het toilet is bezocht. Jouw kat heeft dus altijd een schoon en fris toilet tot zijn beschikking. Elektrische kattenbakken zorgen er namelijk ook voor dat 99,8% van de geurtjes worden geëlimineerd door ionentechnologie. Uitwerpselen worden verzameld in de afvalbak.

Een automatisch kattentoilet sluit en opent automatisch door gebruik te maken van infrarood. Daarnaast kun je via een applicatie op je telefoon gebruikmaken van nog meer handige specificaties en functies. Zo kun je bijhouden hoe vaak en hoe lang jouw kat naar het toilet gaat. Een robot kattenbak kan tevens het gewicht van je kat monitoren. Met een speciale applicatie op je smartphone, kun je de kattenbak ook op afstand bedienen.

Welke vulling gebruiken voor een elektrische kattenbak?

Denk je na over de aanschaf van een automatische kattenbak reiniger? Dan is het ook belangrijk om te weten welke kattenbakvulling je kunt gebruiken. De beste elektrische kattentoiletten zijn geschikt voor alle soorten vulling. Je hebt dus geen speciale kattenbakvulling nodig om gebruik te kunnen maken van een volautomatisch katten toilet.

Sommige goedkope elektrische kattenbakken van een lage kwaliteit vereisen wel een speciale vulling. Deze kattenbakvulling is vaak slecht verkrijgbaar en ook nog eens prijzig. De beste zelfreinigende kattenbakken, zoals die van Neakasa XXL Automatische kattenbak, kun je gebruiken met elke soort vulling. Andere geschikte soorten kattenbakvulling voor een robot kattenbak zijn:

Soort vulling Variant Eigenschappen

Silica Silicagel Niet geschikt voor kittens

Klontvormend Grit Niet geschikt voor kittens

Plantaardig Houtkorrels 100% afbreekbaar

In een goede zelfreinigende robot kattenbak mag je dus elke soort kattenbakvulling gebruiken. Houd wel rekening met de omstandigheden. Zo zijn klontvormende en silica vullingen niet geschikt voor kittens en jonge katten. De korrels kunnen namelijk giftig zijn.

Waarom kiezen voor een zelfreinigende kattenbak?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een zelfreinigende XXL kattenbak. Je hebt namelijk zelf geen omkijken meer naar het schoonmaken van het kattentoilet. Daarnaast heeft jouw kat altijd de beschikking over een hygiënisch schone kattenbak. Ook als je weg bent. Via de app krijg je veel handige inzichten. Zoals het gewicht van je kat en hoe vaak hij per dag de kattenbak bezoekt. Naast een hygiënisch schone ruimte voor je kat, zorgt een zelfreinigende kattenbak ook voor het elimineren van vieze luchtjes door gebruik te maken van ionen. De geurtjes worden als het ware gevangen in een bubbel en afgevoerd. Met een automatische robot kattenbak blijft jouw huis niet alleen schoner, maar ook frisser ruiken.

Voordelen van een automatische XXL kattenbak op een rij

Reinigt zichzelf automatisch na elk bezoek Elimineert geurtjes tot 99,8% Hygiënische leefomgeving Verkleint het risico op salmonella en ringworm Op afstand te bedienen via een applicatie Bruikbare data zoals toilet frequentie en lichaamsgewicht Automatische deuren met infrarood Stil in gebruik tot 40 dB Bespaart tijd en geld Geschikt voor alle soorten kattenbakvulling Ruim opvangreservoir Bekijk hier De meest geschikte kattenbak de Neakasa M1 XXL automatische kattenbak

Waar moet een goede zelfreinigende kattenbak aan voldoen?

Wil je een automatische kattenbak kopen die zichzelf reinigt? Dan is het belangrijk om te weten waar deze aan moet voldoen. In de eerste plaats is het belangrijk dat de robot kattenbak ruim genoeg is. Katten zijn kieskeurig en geven de voorkeur aan een ruimte die groot genoeg én overzichtelijk is. Jouw kat moet zich prettig voelen in de kattenbak.

Kies dus altijd voor een zelfreinigende kattenbak XXL. Deze hebben vaak ook een groter afvalreservoir. Je hoeft de afvalbak daardoor minder vaak te legen. Dat is handig, zeker als je overdag vaak weg bent voor je werk. De beste automatische kattentoiletten kun je ook op afstand bedienen. Vaak via een applicatie op je telefoon of eventueel op je tablet.

Je krijgt dan inzicht in hoe vaak jouw kat de kattenbak bezoekt en hoeveel tijd je kat hier gemiddeld doorbrengt. Handige gegevens die je iets vertellen over het welzijn van je kat. Een automatische XXL kattenbak moet uitwerpselen niet alleen verwijderen, maar de ruimte ook hygiënisch schoon houden en vrij van vieze geurtjes van urine en ontlasting.

Kies dus bij voorkeur voor een robot kattentoilet met een ionisch ontgeuringssysteem. Plaats je de kattenbak in de woonkamer of in de slaapkamer? Dan is een geruisloze werking ook een vereiste. Jouw nachtrust wordt dan niet verstoord. Een zelfreinigende kattenbak die stil in gebruik is, mag in werkende toestand niet meer dan 40 dB geluid produceren.

Terug naar blog