Zelfreinigende kattenbak - Automatische kattenbak - Fysk

Elektrische KattenBak Review

Elektrische kattenbak review: zelfreinigende robot kattenbak koopgids

 

Een elektrische kattenbak kopen? In deze review lees je wat de voordelen zijn van een zelfreinigende robot kattenbak én waar je op moet letten als je een automatische kattenbak wilt kopen. Belangrijk, want jouw kat verdient alleen het allerbeste. Daarnaast wil je jouw woning fris en hygiënisch schoon houden, zonder dat je daar zelf veel tijd aan hoeft te besteden. Een zelfreinigende elektrische kattenbak kan in dat geval het verschil maken.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een zelfreinigende elektrische kattenbak?

 

Kattenbakken die zichzelf automatisch reinigen zijn er in verschillende prijsklassen en kwaliteit. Waar sommige robot kattenbakken alleen de uitwerpselen verwijderen, hebben andere elektrische XXL kattenbakken meer uitgebreide functies. Zoals een ionen- ontgeuringssysteem en andere handige instellingen. Sommige elektrische en zelfreinigende kattenbakken houden zelfs het gewicht en het aantal toiletbezoeken van je kat bij.

 

De beste kattenbakken zijn ook voorzien van een infrarood veiligheidssysteem. Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische kattenbak? Een uitgebreide kattenbak review:

 

 • Aanwezigheid van een veiligheidssysteem
 • Het formaat van de kattenbak (belangrijk bij meerdere katten of grote rassen)
 • Het gebruiksgemak bij het legen van de afvalcontainer
 • De inhoud van de afvalcontainer en de kattenbak zelf
 • Hoe snel de kattenbak wordt gereinigd
 • De maximale hoeveelheid kattenbakvulling

 

Extra tips bij het kopen van een zelfreinigende robot kattenbak

 

Formaat

Denk goed na over het formaat van de elektrische kattenbak die je kat nodig heeft. Dat is zeker belangrijk als je meerdere katten hebt of een kat van een groot ras hebt. Zoals Maine Coons en Noorse Boskatten bijvoorbeeld. De Fysk XXL elektrische kattenbak is dan een prima keuze. Verderop in dit artikel lees je een review van de Fysk robot kattenbak.

 

Gebruiksgemak

Een elektrische kattenbak die zichzelf reinigt, moet ook makkelijk in gebruik zijn. Zo moet de afvalcontainer makkelijk te legen zijn en zou je de instellingen eenvoudig moeten kunnen beheren. Bij voorkeur via een applicatie op je telefoon. Zo kun je de automatische en zelfreinigende kattenbak ook instellen op locatie. Bijvoorbeeld vanaf jouw werkplek.

 

Ontgeuringssysteem

Kies je voor een robot kattenbak? Dan is het ook belangrijk om te letten op de aanwezigheid van een ontgeuringssysteem met ionentechnologie. Daarmee houd je de ruimte waarin de kattenbak staat niet alleen fris, maar ook hygiënisch schoon. De beste elektrische kattenbakken hebben een ontgeuringssysteem dat geurtjes tot 98,8% elimineert.

 

Waarom kiezen voor een kattenbak die zichzelf reinigt?

 

Een elektrische kattenbak heeft veel voordelen. Zeker als deze de bak met kattengrit zelf reinigt. Daarnaast houd je jouw woning schoner en frisser. Uitwerpselen worden namelijk direct afgevoerd en blijven niet in de bak liggen. Het ontgeuringssysteem zorgt ervoor dat vieze geurtjes worden geëlimineerd door de aanwezigheid van ionentechnologie. Handig!

Dit is een kort overzicht van de belangrijkste voordelen van een zelfreinigende kattenbak.

 

 • Kattengrit wordt niet verspreid door de woning bij het in- en uitgaan van de robot kattenbak. Je woning blijft frisser, maar ook hygiënisch schoon en opgeruimd.

 

 • Je woning blijft schoner ruiken omdat de beste elektrische en zelfreinigende kattenbakken zijn uitgerust met een ontgeuringssysteem met ionentechnologie.

 

 • Zelfreinigende kattenbakken worden altijd direct na een bezoek gereinigd. Dat betekent dat jouw katten altijd een schone bak tot hun beschikking hebben zodat de kat zijn behoefte niet ergens anders hoeft te doen als de kattenbak te vies is. Dit is vaak wel het geval met traditionele bakken. Als uitwerpselen blijven liggen, kan jouw kat het tapijt of jouw dekbed verkiezen boven de vieze kattenbak. Iets dat je liever wilt voorkomen.

 

Review: Fysk XXL elektrische zelfreinigende robot kattenbak

 

De XXL robot kattenbak van Fysk valt op door zijn mooie gestroomlijnde design. Deze zelfreinigende kattenbak is geschikt voor zowel grote als kleine katten van een lichaamsgewicht van 1 kg. De automatische kattenbak is voorzien van een ontgeuringssysteem dat tot 99,8% van de nare luchtjes filtert en verwijdert.

 

 • Te gebruiken met een app : Ja
 • Ontgeuringssysteem : Ja
 • Inhoud vuilcontainer : 9 liter
 • Geschikt voor katten van : 1 tot 8 kg

 

De bak is geschikt voor alle soorten kattenbakvulling. Door de speciale coating op de bodem, weet je zeker dat er geen restjes uitwerpselen of urine blijven plakken. Dat maakt deze elektrische kattenbak van Fysk ook nog eens heel hygiënisch. De afvalbak geeft een ruime inhoud van maar liefst 9 liter. Dat betekent dat je de container maar 1x in de 14 dagen hoeft te legen. Via de applicatie kun je gebruikmaken van verschillende handige functies.

 

 • Ionentechnologie : Ja
 • Voor alle soorten vulling : Ja
 • Infraroodsensor veiligheidssysteem : Ja
 • Prijs +/- : € 329,00

 

Deze zelfreinigende robot kattenbak werkt geruisloos waardoor je hem ook op de slaapkamer kunt plaatsen. Via de app kun je de werkmodus instellen, maar ook de toilet-tijd en de frequentie van de toiletbezoeken van je kat bijhouden. Daarnaast meet deze Fysk XXL kattenbak ook het gewicht van je kat. Deze kun je monitoren via de applicatie.

Terug naar blog