Review Robot kattenbak

Review Robot kattenbak

Robot kattenbak review: is het de investering waard?

 

Al weleens gehoord van een robot kattenbak? Dit is een automatische kattenbak die zichzelf reinigt. Daarnaast hebben deze zelfreinigende elektrische kattenbakken nog meer handige functies. Deze kun je instellen en activeren via een applicatie op je telefoon of tablet.

 

Ik heb lang nagedacht over het kopen van een robot kattenbak. Het is een flinke investering maar als kattenliefhebber is natuurlijk alleen het beste goed genoeg. Met 2 katten in huis besteed ik veel aandacht (en tijd!) aan het hygiënisch schoonhouden van de kattenbakken.

 

Soms schep ik ze tot wel 3 keer daags leeg. Ik wil voorkomen dat ze hun behoefte naast de bak of ergens anders in huis doen. Natuurlijk is de geur van kattenurine of ontlasting ook niet altijd even aangenaam. Gelukkig heb ik daar nu geen last meer van. Na de aanschaf van de robot kattenbak houd ik tijd over én hebben mijn katten altijd een frisse en schone bak.

 

Denk je na over het aanschaffen van een zelfreinigende elektrische kattenbak? Lees dan eerst deze review. Aan de hand van mijn ervaring kun jij bepalen of een robot kattenbak kan voldoen aan jouw wensen en die van jouw katten. Lees nu mijn robot kattenbak review.

 

De aankoop en de prijs van een robot kattenbak

 

Heb je een kat of wil je graag een kitten? Dan is een kattenbak één van de essentiële dingen om in huis te halen. Een standaard kattenbak kost tussen de € 15,00 en € 50,00. Afhankelijk van het formaat, het merk en de uitvoering natuurlijk. Sommige bakken zijn bovenop voorzien van een filter. Maar, uit eigen ervaring weet ik dat deze niet of vrijwel niet werkt.

 

De prijs van een zelfreinigende kattenbak varieert van ongeveer € 300,00 tot € 500,00. Mijn ervaring is dat je voor een bedrag van circa € 500,00 één van de beste automatische kattenbakken op de markt kunt kopen. Namelijk de Neakasa Zelfreinigende Kattenbak. Deze robot kattenbak heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding én een handige app functie.

 

Fysk zelfreinigende XXL kattenbak uitpakken

 

Ik heb de robot kattenbak eenvoudig online bestelt. Al binnen enkele dagen had ik hem in huis. Omdat de kattenbak in een grote doos zat, trok dat natuurlijk direct de aandacht van mijn katten. De robot kattenbak van Fysk is makkelijk uit de doos te halen en op te zetten.

 

Eigenlijk is hij direct klaar voor gebruik. Je moet de bak alleen nog vullen. Dat doe je tot aan de aangegeven streep. Je stopt de stekker in het stopcontact en zet de kattenbak robot aan.

 

De zelfreinigende automatische kattenbak was dus eigenlijk gelijk klaar voor gebruik. De opening is ruim genoeg voor mijn katten. Wat ik ideaal vind is het roostertje bij de ingang. Grit dat aan de pootjes blijft kleven valt door het rooster in plaats van op mijn parketvloer.

 

Hoe werkt de robot kattenbak van Fysk?

 

Hier was ik eigenlijk zo benieuwd naar! Eerlijk gezegd heeft de werking mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb het zelfs een paar keer gemist, want de robot kattenbak maakt echt weinig geluid. Enkele minuten nadat mijn kat de bak verliet, werd het kattengrit gefilterd en gezeefd. Aan het einde van de cyclus vallen de uitwerpselen automatisch in de afvalcontainer. Deze bevindt zich onderin de zelfreinigende en automatische kattenbak.

 

Maar … zo nieuwsgierig als mijn katten zijn, sprongen ze tijdens dit proces in de kattenbak. Gelukkig is de Fysk voorzien van een infrarood sensor om de veiligheid te waarborgen. De robot kattenbak stopte dus gelijk met zijn reinigingscyclus. Deze werd pas weer hervat toen mijn kat de interesse in het proces verloor. Nu is het de normaalste zaak van de wereld en kan de robot de kattenbak ongestoord schoonmaken. Zonder onderbrekingen …

 

De afvalbak van de robot kattenbak legen

 

De bak waarin de uitwerpselen worden opgevangen, kun je voorzien van een afvalzak. Als je de robot kattenbak van Fysk koopt, krijg je er gratis een rol zakken bij. Wel zo prettig, want daardoor kun je de zelfreinigende kattenbak direct in gebruik nemen. De bak heeft een inhoud van 9 liter. Met 2 katten hoef ik deze echt maar af en toe te legen. De robot kattenbak geeft automatisch aan wanneer hij geleegd moet worden. Ook dat gaat heel eenvoudig.

 

Geurfilter met ionentechnologie is fantastisch

 

Hoe vaak mijn katten het robot toilet ook bezoeken, ik ruik echt niets. Geen poepgeur en ook geen urinegeur. Het ontgeuringssysteem werkt dus echt. Het claimt dat 99,8% van de nare luchtjes filtert door gebruik te maken van ionentechnologie. Dat is zeker echt te merken.

 

Andere fijne functies van de robot kattenbak met app

 

De elektrische kattenbak kun je gebruiken in combinatie met een applicatie op je telefoon. Het houdt bij hoe vaak de kattenbak wordt bezocht en hoe lang de kat over zijn toiletbezoek doet. Zelfs het gewicht van mijn katten wordt bijgehouden via de speciale applicatie. Daarnaast heb ik zelfs de mogelijkheid om de werkmodus te beheren en in te stellen.

 

Mijn conclusie: de Fysk robot kattenbak is zijn geld écht waard

 

Ik en mijn katten zijn echt aangenaam verrast door de XXL robot kattenbak van Fysk. Het fijnste vind ik dat ik geen last meer heb van nare luchtjes in huis én dat mijn katten altijd de beschikking hebben over een schone kattenbak. Ook als ik wat langer van huis ben.

 

De zelfreinigende en automatische kattenbak is stil in gebruik waardoor ik hem zelfs op mijn slaapkamer kan laten staan. Natuurlijk houd ik door het automatische reinigingssysteem ook meer tijd over om andere leuke dingen te doen. Door het unieke zeef- en reinigingssysteem, kan ik zelfs geld besparen. Er wordt namelijk geen schoon kattengrit weggegooid. 

Terug naar blog